Jäneda koolimaja saab kolmekümneseks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda kool.
Jäneda kool. Foto: Meelis Meilbaum

Jänedal tähistatakse laupäeval koolimaja aastapäeva ja sel puhul oodatakse kokkutulekule kõiki endisi õpilasi, lasteaialapsi ja töötajaid.

Kooliharidust on Jäneda kandis antud juba 190 aastat, kuid koolid on asunud mitmes kohas ja kandnud mitut nime. Et praegu on lasteaed kooliga üks asutus, on otsustatud maja sünnipäevade tähistamise kasuks. Kokkusaamine on aga mõeldud ka neile, kes on käinud kunagi Läpi, Raudla või Kalijärve koolis.

Praegu õpib Jäneda koolis 48 õpilast, lasteaias käib 26 last. Jäneda kooli direktor Aivi Must rääkis, et õppeasutus on alati olnud väike, kuid kunagi on seal õppinud isegi üle saja lapse. Ta tõdes, et õpilaste arv on langenud kiiremini, kui ta kartis, aga rõõmu teeb see, et uusi lapsi on siiski peale tulemas.

Must pidas kooli tugevaks küljeks koolipere ühtsust, individuaalset lähenemist lastele ja innovaatilisust.

Ta tõi näite, et õppetöö põnevamaks muutmiseks kasutatakse nii tahvel- kui lauaarvuteid, õppeasutuse väiksusele vaatamata on võimalik osaleda robootika-, muusika-, keraamika-, kunsti- ja käsitööringis, samuti spordiga tegeleda.

Ka märkis Must, et kooli- ja lasteaiaõpetajad on valdavalt piirkonna kohalikud inimesed ja kollektiiv on olnud püsiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles