Kuidas neljapäevaõhtuti vanale mööblile hing sisse puhutakse

, Rakvere ametikooli täiendusõppeosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendaja Jaak Tammearu käe all kogunevad kursuslased igal nädalal, et vanadele mööblitükkidele uus elu sisse puhuda. Jaagul on missioon - anda huvitatutele edasi mööbli restaureerimise oskusi traditsioonilisi meetodeid ja säästvat kasutust propageerides.  Kursuste vastu on ühtviisi suur huvi nii meestel kui ka naistel, sest töö valmib oma kätega ning tulemus on silmale ilus vaadata.
Juhendaja Jaak Tammearu käe all kogunevad kursuslased igal nädalal, et vanadele mööblitükkidele uus elu sisse puhuda. Jaagul on missioon - anda huvitatutele edasi mööbli restaureerimise oskusi traditsioonilisi meetodeid ja säästvat kasutust propageerides. Kursuste vastu on ühtviisi suur huvi nii meestel kui ka naistel, sest töö valmib oma kätega ning tulemus on silmale ilus vaadata. Foto: Raiko Kaasik

Neljapäeviti pärast tööd koguneb kümmekond inimest Rakvere ametikooli puidutöökotta vana mööblit restaureerima. Mööbli restaureerimise kursust on ametikoolis korraldatud alates 2007. aastast.

Enamasti kestab õpe nii kaua, et selle aja jooksul jõuab paar eset restaureerida, oleneb muidugi esemete suurusest.

Juhendaja on Jaak Tammearu, kes elab ja töötab Tallinnas ning on paarkümmend aastat tegelnud mööbli restaureerimisega. Jaagul on missioon – anda huvitatutele edasi mööbli restaureerimise oskusi traditsioonilisi meetodeid ja säästvat kasutust propageerides. Juhendaja armastab kursusel teha enamiku ajast praktilist tööd. Sedasi õppimine käibki, nii saavad selgeks nipid ja põhitõed ning see meeldib ka inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles