Töökohti jagub küll, palka väga mitte

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
61% maakonna elanikest töötab oma maakonnas registreeritud ettevõttes.
61% maakonna elanikest töötab oma maakonnas registreeritud ettevõttes. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti andmetel oli keskmine palk Lääne-Virumaal 2014. aastal 852 eurot. Maakondade lõikes annab see kaheksanda koha, Eesti keskmisele jääb meie keskmine palk alla 11 protsenti.

Maksu- ja tolliameti (MTA) teabeosakonna juhataja Tõnis Kuuse rääkis, et eelmisel aastal suurenes ettevõtete palgafond Lääne-Virumaal 2013. aastaga võrreldes keskmiselt 10%, töötajate arv kasvas 3,6% võrra ja keskmine palk 6,3% võrra.

MTA peadirektor Marek Helm juhtis tähelepanu asjaolule, et päris kõiki Lääne-Virumaal tegutsevaid ettevõtteid need numbrid siiski ei hõlma. “Väike moonutus on sees, sest arvesse on võetud Lääne-Virumaal registreeritud ettevõtted, kes võivad anda tööd ka teistes maakondades, arvesse ei ole aga võetud mujal registreeritud ettevõtteid, nagu näiteks politseid, maksuametit või Selverit, mis on registreeritud Tallinnas,” selgitas Helm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles