Kriidi ja mopiga kunsti piiridel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurga taga võis vee kui ametliku avamisjoogi asemel saada Raivo Riimilt  pokaali veini. See rõõmustab Riina Rillot ja galeristi.
Nurga taga võis vee kui ametliku avamisjoogi asemel saada Raivo Riimilt pokaali veini. See rõõmustab Riina Rillot ja galeristi. Foto: Marianne Loorents

Üks inimene maalib lõuendile, teine torgib naelu pudelisse, kolmas joonistab kriidiga põrandale kriipsujukusid. Kikilipsumees riputab pildi seinale ja kustutab kriiditeose. Kus on kunsti piir?

Virumaa kunstnike kevadnäitus “Kunst ja kunsti piirid” Rakvere Galeriis, kus lillepilte ja aktimaale, paistab esmapilgul turvaliselt piirisisene, ehkki teostesse pikitud mõtted võivad olla piire ületavad.

27 kunstnikku avaldab oma piirimeelt ja -keelt 31 teose kaudu. Teoseid on pliiatsijoonistusest akvarellini, skulptuurist installatsioonini. Esindatud on ka raam ja raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles