Nädala kaja: teeme ära, kui vaja

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ajalehetoimetuses on tore töötada – saab igal pool käia. Meie ümber on hämmastavalt palju põnevaid inimesi, kahjuks nende kõigiga tutvuda ei jõua. Möödunud nädalavahetusel kogunesid maakonna harrastusteatrite trupid Laekveres.

Häbilugu, aga ma ei olnud Laekvere rahvamajas varem käinud. Leidsin end hiiglaslikust hoonest, kus suur uhke teatrisaal, kõik võimalused kino näitamiseks ning kultuuriürituste korraldamiseks.

Ainult inimesi nappis, sest peale harrastusnäitlejate endi kedagi rohkem publikuks polnud tulnud. Tegijaid see muidugi ei seganud, ja miks oleks pidanudki.

Mind löödi pahviks. Mitu korda. Ühe korra sellega, et ma ei saanud hetkeks aru, kas ma vaatan ikka iseõppinute mängitavat tükki, nagu lubati kavalehel, või olen sattunud kutselise teatri etendusele.

Teisalt aga pahvistusin sellest, et teater on inimestel väga sügaval veres, millest on muidugi ainult hea meel. Samal ajal oli õues soe kevadilm, nädala kõige ilusam. Eks paljud mõtlesid, et aiamaa karjub töökäte järele – kuid näitemäng on saanud armsamaks.

Potentsiaalne publik, kes rahvamajja teatrit vaatama tulla ei viitsinud, käis aga kauplusest kesvamärga noolimas, pudel pudeli järel.

Selgi nädalavahetusel on palju tegijaid, ning igaühe enda valik, kuidas ta töönädala lõpuks ära saadab. Kas talgutel mõnusa ühistegemisega või poe taga niisama aega surnuks lüües.

Kui vaja, siis on eestlane üks maru vahva tegelane – läheb asjast ähmi täis, sahmib ja rahmib, unustab viha naabri vastu ning kadeduse sõprade suhtes. Koos saadetakse korda suuri tegusid.

Talguid võib pidada ka pereringis või sõpruskonnaga, samas on teinekord mõnus end tuulutada ja minna päris võõrale seltskonnale appi kraamima. Kes teab, ehk kaasneb töölustiga mõni uus tutvus, millest pikem läbikäimine võiks kujuneda.

Töökus on see, mida inimeste puhul ikka au sees hoitakse. Hiljutise uuringu kohaselt on eestlased kole töökad, rügavad kõrge vanuseni. Tagatipuks annab töö ka paraja füüsilise koormuse ning aitab talvel vöö vahele kogunenud rasvapolstrit vähendada. Hea algus kevadele, sest kuigi kalendrikevad algas juba enam kui kuu tagasi, pole ilmataat meid väga hellitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles