Haljalas tervitati esimest alevikku läbinud kaugliinibussi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed käisid tervitamas esimest korda Haljalat läbinud kaugliinibussi.
Inimesed käisid tervitamas esimest korda Haljalat läbinud kaugliinibussi. Foto: Erakogu

Eesti Buss OÜ kaugbussiliinil nr 748 Tallinn – Rakvere – Aseri – Kohtla-Järve – Jõhvi – Sillamäe – Narva kehtib alates eilsest sõiduplaan , milles on uus peatus Haljala ja bussi sissesõit Haljala alevikku.

Eile käisid Haljala inimesed eesotsas volikogu esimehe Margus Punasega esimest korda  nende kodukohta läbinud bussi tervitamas.

Bussijuhile anti tänutäheks üle meened, nende seas ka suveniir-soolakarp, mille kaanel on Virumaa Teatajas ilmunud lugu "Rahvas seljatas ametnikud: Haljalat läbib peagi esimene kaugliinibuss."

Iga päev Narvast kell 12.15 ja Tallinnast kell 19.15 väljuvad bussid läbivad Haljala peatuse vastavalt kell 14.59 ja kell 20.31.

Haljala vallarahvas hakkas Tallinna suunal liikuvate busside alevisse sissesõitmist taotlema pärast uue Haljala liiklussõlme valmimist 2013. aastal. Kodanike hinnangul pikenes rajatud jalakäijate silla tõttu tee bussipeatusesse tunduvalt, ka on silla ületamine raskendatud eakatel inimestel.

Kodanikuaktiivsuse korras koguti toona mitusada allkirja ning edastati vallavanemale, kes võttis ühendust bussifirmadega. Kuna bussifirmade hinnangul Haljala peatuses piisaval hulgal reisijaid peale ei tule, jäi olukord esialgu lahenduseta.

Näiteks AS Sebe vastas, et reeglitest tulenevalt ei ole võimalik ajaliste piirangute tõttu rohkem täiendavaid peatusi ega läbisõite teha. Ka Haljala ja Viitna liiklussõlme senisest aeglasem läbimine on graafikus püsimise raskeks muutnud.

Bussifirmast GoBus vastati aga, et vaadates piletimüügi aruandeid, siis peale ühe väljumise sõidaksid bussid enam kui pooltel kordadel Haljalast läbi nii, et ühtegi reisijat peale ei tulekski.

Veebruaris väisas probleemi tõttu Haljalat ka telesaade “Kaua võib”, kus saatejuht Ain Allas vestles vallajuhi ja ka elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles