Lääne-Virus osales talgutel üle kahe tuhande inimese

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Emumäel.
Talgud Emumäel. Foto: Triinu Pohlak

„Teeme ära!” talgupäeva meeskonna andmetel osales Lääne-Virumaal talgutel 2313 talgulist, mis on üle tuhande rohkem, kui end veel reede lõunaks talgupäeva kodulehe kaudu kirja oli pannud.

Registreeritud on Lääne-Virumaal kokku 104 talgut, millest kõik ei toimunud eile, vaid mõned ka varem ning mõned on veel tulemas.

Üle Eesti tuli laupäeval „Teeme ära” talgupäeval vaatamata vihmale kodust välja mullusest rohkem inimesi – vähemalt 43 026 talgulist.

Talgupäeva raames korraldati kokku 1771 talgut.

Enim talguid toimus Harjumaal ja Tallinnas, kus 411 talgul osales kokku 12 547 inimest. Elanike arvu järgi oli taas kõige rohkem talgulisi Saaremaal, kus osales 191 talgul 4104 inimest.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul näitas seekordne talgupäev, et vilets ilm ei pärsi tõeliste talguhuntide indu. „Vihm võis küll mõnes paigas algse tööde plaani segamini lüüa, ent enamik talgujuhte võttis tagataskust varuplaani ja talgupäev sai ikka ühiselt peetud,“ rääkis Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles