Kevadjooksjad teevad head Vinni perekodu lastele

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadjooksjad teevad head Vinni perekodu lastele
Kevadjooksjad teevad head Vinni perekodu lastele Foto: Arvet Mägi

Lääne-Viru maavanem ja liikumisürituste korraldaja Marko Torm koos partneritega otsustasid heategevusliku kevadjooksuga toetada Vinni perekodu.

MTÜ Eesti Maraton eestvõttel korraldatav viie kilomeetri pikkune heategevuslik kevadjooks toimub Rakveres 16. mail ning osavõtumaksust laekuv raha suunatakse perekodule sihtotstarbeliseks kasutamiseks.

Läinud aastal kogunes samalaadse rattaööga 3600 eurot, mis läks Virumaa naiste tugikeskusele. Siis tuli rajale 706 ratturit. Veel enne seda toetati heategevusliku liikumisüritusega Rakvere Lille kooli vaimupuudega lapsi 3000 euroga.

Sama meeskond korraldab ka üle Eesti tuntud Rakvere Ööjooksu.

Marko Tormi jaoks on oluline, et toetusraha saab asutus, kelle vastu on usaldus, ja et see raha jääks maakonda. Ta avaldas lootust, et ka seekord koguneb umbes 3000 eurot.

Vinni perekodu juhataja Urve Saare sõnul on see nende jaoks väga suur summa.

“Mõtteid, mida selle raha eest teha, on palju. Alles soetasime uued jalgpalliväravad, aga vaja oleks ka korvpallialuseid, et lastel õues ikka tegemist leiduks,” rääkis ta.

Marko Tormile meeldis see idee väga, sest liikumisharrastajana peab ta sporditegemist väga tähtsaks.

Rääkides, kuhu perekodus veel raha on vaja, peatus Urve Saar ka olulistel ettevõtmistel. Nendeks on klassiekskursioonid ja isegi sünnipäevade tähistamine, millele kulub üha rohkem raha.

Näiteks koolid teevad kalli lõpuekskursiooni, aga perekodu lapsel ei pruugi vajaminevat summat kusagilt võtta olla.

Sama lugu on sünnipäevadega, kuhu kutsutakse tavaliselt terve lasteaiarühm, ja nii tuleb neid väljaminekuid üsna sagedasti.

Vinni perekodus elab 40 last ja noort vanuses poolteist kuni 20 aastat, kelle vanematelt on vanemlikud õigused ära võetud.

See on ka asutuse lagi, kuigi nõudlus on palju suurem. Näiteks oleks hädasti vaja veel ühte maja, kus oleks laste ajutine turvakodu, rääkis Saar.

Vinni perekodu juhataja ütles, et kuigi pahatihti on neil tegemist probleemsete lastega, tuleb ette ka väga palju sooje hetki. Näiteks tõi ta ühe noormehe, kes oli neil elades väga konfliktne, kuid pärast Vinni perekodust lahkumist läks kenasti Soome tööle, tegi eksamid ja sai juhiloa, ostis auto ning käib aeg-ajalt oma kunagist kodu vaatamas, sealseid asukaid sõidutamas ja ka hurjutamas nooremaid, et nad ikka kasvatajate sõna kuulaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles