Talgupäev Sallas: vihma kallas, kuid tööd said tehtud

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Sallas.
Talgud Sallas. Foto: Asso Sikkar

Laupäeval Sallas toimunud talgupäeval tihendati kuusehekki seltsimaja juures, sinna pandi kasvama väikesed kuusepuud.

Talgujuht, Salla külaelu edendaja Hando Kuntro rääkis, et tegemist oli looduslike kuuseistikutega, kokku toodi ümberkaudsetest metsadest umbes 80 puukest. Kuntro sõnul võeti väikesed  kuused kohtadest, kus need olid nii tihedalt, et poleks nagunii metsas kõik kasvama läinud.

Lisaks korrastati seltsimaja ümbrust ning tehti töid ka veel mitte päris valmis olevas kooskäimiskohta seest.

Talgupäeva alguses sadas kõvasti vihma ning talgulised said läbimärjaks. Pärast pausi, kui kuivatati riideid ning söödi kohalike naiste valmistatud suppi ja kooki ning mekiti tänavuse talgupäeva toetaja Tere piimatooteid, läks ilm aga ilusaks ja päikegi tuli välja.

Nii saadi tööd kenasti tehtud. Talgupäeval osales umbes kakskümmend inimest, sealhulgas ka erinevas vanuses lapsed.

Talgude raames oli kavas valmistuda ka Eesti vabariigi sajanda aastapäeva auks tammesalu rajamiseks. Külade parki on 2018. aastal kavas istutada kolmkümmend tamme, mis moodustavad numbri sada. Puud pühendatakse Sallas küla majadele - täpselt nii palju neid selles külas on.

Talgutel sooviti otsida lähiümbruse metsadest looduslikult kasvama hakanud väikesed tammeistikud ning panna need esialgu võrsuma seltsimaja juurde, et need hiljem ümber istutada.

Hando Kuntro sõnul käidi tammeistikuid otsimas ja mõned ka leiti, aga et neid on praegusel aastaajal raske ära tunda, otsustati see töö edasi lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles