Noortetrio haaras Lätist hõbeda

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et muusika hästi kõlaks, on vaja oskusi, rõõmu ja üksmeelt. Seda kõike Katarina Nurmepajul viiulil, Margareth Villersil klaveril ja Karl Jakob Sakil tšellol  triona mängides jagub.
Et muusika hästi kõlaks, on vaja oskusi, rõõmu ja üksmeelt. Seda kõike Katarina Nurmepajul viiulil, Margareth Villersil klaveril ja Karl Jakob Sakil tšellol triona mängides jagub. Foto: Rita Mets, montaaž: Toomas Erapart

Kui viiul, klaver ja tšello liitsid hääled trioks, tõmbas rahvusvahelise konkursi žürii kõrvad kikki. Rakvere noormuusikud ei osanud auhinnakohta uneski näha.

Kui Rakvere muusikakooli trio – viiuldaja Katarina Nurmepaju, tšellist Karl Jakob Sakk ja pianist Margareth Villers – Liepājasse rahvusvahelisele konkursile sõitis, oli plaanis võimalikult hästi esineda ning saada esimene rahvusvahelise konkursi kogemus. Et naasti teise kohaga, oli üllatus nii muusikutele endile kui ka juhendajale ja ansambliõpetajale Toivo Peäskele.

Toivo Peäske sõnul on tegemist Rakvere muusikakooli ajaloos teise trioga. Koos mängitakse teist õppeaastat ning esinetud on kooli kontsertidel. “Mina panen nende oskused kokku, pilli õpitakse ikka erialaõpetajate käe all. Katarina Nurmepaju õpetaja on Tiiu Peäs­ke, Margareth Villersi õpetaja Kaarel Peäske ja Karl Jakob Sakil Kaia Tambi,” selgitas Toivo Peäske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles