Eestlased söövad puuvilju rohkem kui lõunanaabrid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad
Õunad Foto: Arvo Meeks

Hiljuti Balti riikides tehtud uuring kinnitas, et eestlased tarbivad puuvilju tunduvalt rohkem kui lätlased ja leedulased.

Uuringufirma SolidData ja Hesburger viisid Balti riikides läbi uuringu, et selgitada elanikkonna suhtumist värsketesse puuviljadesse ning ootusi värsketest puuviljadest valmistatud jooke tarbida.

Enim tarbivad puuvilju eestlased, kellest 55 protsenti teeb seda iga päev ja 37 protsenti paar korda nädalas. Läti vastajatest tarbivad puuvilju iga päev vaid 20 protsenti ja leedulastest 35 protsenti. Enim söövad puuvilju naised vanuses 36-45 eluaastat.

Puuviljade tarbimise põhjustena toodi eestlaste hulgas välja eelkõige seda, et need on maitsvad (82 protsenti), tervislikud (73 protsenti), annavad vitamiine (60 protsenti) ja energiat (38 protsenti). Enamus (96 protsenti) eelistab süüa puuvilju toorelt, ilma töötlemata. Ligi kolmandik vastanuist ütles, et nad kasutavad puuvilju tihti ka jookide valmistamisel.

Enim süüakse puuvilju suvel (61 protsenti). Kevadel tarbib puuvilju vaid kuus protsenti vastanutest.

Pooled eestlased tõid puuviljade kesise tarbimise põhjusena välja nende kõrge maksumuse.

Uuring viidi läbi aprillikuus. Oma arvamust avaldas kokku 1514 inimest, vanuses 16-45 eluaastat. Uuringus olid esindatud võrdselt nii mehed kui naised ja erinevatest vanusegruppidest nii linnast kui maakohtadest. Küsiti, miks puuvilju üldse eelistatakse, mis vormis neid tarbitakse ning mis aastaajal enim tarbitakse ning neilt, kes ei tarbi, uuriti mis põhjusel nad puuvilju ei armasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles