Poolfinaalseeria viigis: Tarvas purustas Rocki tänase finaalipääsulootuse

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänases Eesti korvpalli meistriliiga poolfinaali neljandas mängus alistas BC Rakvere Tarvas 89:81 TÜ/Rocki.

Kohtumist alustas aktiivsemalt platsiperemees Tarvas, haarates kerge eduga initsiatiivi. Juris Umbraško kolmepunktivise ning Siim Lauri julge ja edukas rünnak korvi alla lõpetasid publiku marulise kaasaelamise saatel esimese veerandaja seisul 19:17 Tarva poolt vaadatuna. David Haughton on rakverlastest jõudnud teha juba kolm viga.

Pärast väikest pausi kasvatasid mõlemad võistkonnad skoori vaheldumisi – nii, kui üks tiim tabas korvi, tegi seda kohe ka vastane. Tanel Soku ja Valmo Kriisa kaugvisked viisid tartlased juhtima. Võrdse punkt-punkti mängu lõpetas Brandis Raley-Rossi kolmepunktivise, mis viis Tarva poolaja lõpusireeni kõlades 39:36 juhtima. Reinar Hallikul oli arvel juba kolm, David Haughtonil neli viga.

Tuliselt põnev heitlus finaalikoha eest jätkus ka teisel poolajal. Kolmanda veerandi esimesel poolel ei suutnud kumbki võistkondadest eest ära rebida, taas kosusid skoorid võrdselt. Viimasele veerandajale mindi vastu seisult 63:59 Tarva juhtimisel.

Pingelise võitluse, pasunakooride ning trummipõrina saatel jättis Tarvas vastase korraks kuue punkti kaugusele. Mõlemad tiimid nägid nii kaitses kui rünnakul kõvasti vaeva. Brandis Raley-Rossi tegi neljanda vea. Vastastest on pingileminekust ühe vea kaugusel Gert Dorbek. Tarlastest läks viie veaga välja Joosep Toome, rakverlastest Mario Paiste. Kaks ja pool minutit enne normaalaja lõppu juhtis Tarvas üheksa punktiga. Kuigi tartlased ei andnud alla ning ründasid vägagi innukalt, kasvas Tarva punktisaak sama väledalt.

Võitjameeskonna resultatiivseimateks osutusid üleplatsimehena 28 punkti teeninud Brandis Raley-Ross ja teda 18 silmaga abistanud Reinar Hallik. Rossi takistamiseks tehti 11 viga.

Rocki meeskonna suurimad punktisaagid teenisid Tanel Sokk 25 ja Gert Dorbek ning Joosep Toome mõlemad 12 punktiga.

Otsustav kohtumine toimub juba homme Tartus, kus selgub, kumb võistkondadest kuldmedali eest BC Kalev Cramoga vastamisi asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles