Liitlaste lennukid Siilil teevad madallende

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme näeb liitlaste lennukeid madalalt lendamas.
Homme näeb liitlaste lennukeid madalalt lendamas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Homme teevad õppusel Siil osalevad liitlaste lahingulennukid Eestis madallende, taevas võib näha Poola, Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi õhuvägede lennukeid.

Homme kella13.30-15 sooritavad Eesti madallennualadel lende Poola õhuväe ründelennukeid Su-22, Ameerika Ühendriikide õhuväe ründelennukeid A-10 ja Ühendkuningriigi õhuväe õppelennukeid Hawk.

Peamiselt võib märgata madalalt lendavaid lennukeid suurõppuse Siil alade kohal, kuid ka madallennualadel Kirde-Eestis, Kesk-Eestis, Viljandi ja Jõgeva maakondades ning Liivi lahe kohal. Madallennud toimuvad mitte madalamal kui 152 meetrit (500 jalga) ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal.

Õppuse Siil ajal kasutatakse kaitseväe keskpolügoonil lahingumoona ning sooritatakse madallende selleks ettenähtud piirkondades. Lennud toimuvad perioodil 4.-12. mai ning peamiselt toimub lennutegevus ajavahemiku kella 8-18.

4.- 15. maini kogu Eestit hõlmaval ja Virumaal kulmineeruval suurõppusel Siil 2015 osaleb üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles