Viru-Nigula peab 20. korda vallapäevi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula vapp.
Viru-Nigula vapp. Foto: Internet

Viru-Nigula 20. vallapäevad saavad alguse 8. mai õhtul koduloomuuseumis peetava kodupaigapäevaga “Ella Rajari 100”, kus esitletakse kodu-uurija, luuletaja ja kunstniku kogumiku “Omane ja armas” kordustrükki, mille toimetajaks on tema sugulane Aivi Parijõgi.

Parijõgi on kogumiku kordustrükile lisanud luuletusi, samuti Rajari kunstitöid, ajakirjanduses avaldatud artikleid ja teda hästi tundnud inimeste mälestusi. Samuti näidatakse Ella Rajarist 1996. aastal tehtud telesaadet “Kogutud kogemusi”. Rajarile pühendatud pink avatakse järgmisel päeval.

9. mai toob vallarahvale ka Nigula laada, selgitatakse välja parimad koduõlle- ja küpsetiste meistrid, nauditakse muusikat, loobitakse kirvest. Viru-Nigula näitering astub üles kogupere muusikatükiga “Jaagup Kõuemürin”, õhtul tantsitavad pidulisi ansambel Absolute ja VJ Martineero.

Vallapäevad lõpetab 10. mail emadepäevakontsert rahvamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles