Kultuuridessant “Pööriöö”, “Superpooliku” ja muusikaga

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuridessant Rakveres.
Kultuuridessant Rakveres. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia diplomandid saabusid Rakverre kahepäevasele kultuuridessandile.

Kolmapäeva õhtul etendub Age Linkmani tantsulavastus “Superpoolik” ja Jaanika Tammaru muistendeid, muusikat ja fantaasiat siduv lavastus “Pööriöö”.

Neljapäeval pannakse kõlama jazzi- ja pärimusmuusika. Helen Kirsi diplomikontserdi “For thee“ muusikat iseloomustab dramaatilisus, iroonia, ülevoolavad tunded ja mahavaikitud mõtted. Kaisa Nõgese diplomikontsert on pigem rahulik, intiimne ning rohkete keelpillide kõlaline. Esitatakse pärimusmuusikat meilt ja mujalt.

4.-13. maini külastab dessant Viljandit, Tartut, Rakveret, Narvat, Tallinna ja Pärnut. Kultuuridessantnikute sõnul annab selline ringreis lisaks enda lõputööde tutvustamise üle Eesti ka hea võimaluse harjutada erinevate erialade koostööd ning saada kogemusi väljasõiduetenduste organiseerimises. “Lisaks näitlejatele ja tantsijatele on kaasatud valgustajad, multimeedikud, helitehnikud, butafoor-dekoraatorid – see on kultuuriakadeemia tudengite üks suuremaid koostööprojekte,” loetles ringreisi korraldaja Anna-Liisa Zirkel.

Lavastaja Jaanika Tammaru, kes on dessandil juba teist aastat, ütles, et kuna näitlejad lõpetavad iga kahe aasta tagant, viiakse dessandile mitte ainult lõputöid nagu tänavu, vaid ka teisi õnnestunud töid. Kultuuridessant viib tudengite tööd lähemale nii nende kodustele kui ka hindajatele, kes ei pruugi alati Viljandisse jõuda, nimetas Karoline Suhhov.

Dessandiga alustati kahe tantsulavastusega Tartust ning sealne soe vastuvõtt mõjus lavanoortele tiivustavalt. “Oleme saanud väga positiivset tagasisidet,” märkis Jaanika Tammaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles