Tarvas tegi tartlaste elu kibedaks, kuid finaalipääsu kindlustas siiski põhiturniiri liider Rock

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Rakvere Tarvas pitsitas kõvasti TÜ/Rocki.
BC Rakvere Tarvas pitsitas kõvasti TÜ/Rocki. Foto: Tairo Lutter

Korvpalliklubi Rakvere Tarvas alistus ülipingelise ja põneva poolfinaalseeria viiendas mängus 60:57 TÜ/Rocki meeskonnale.

Otsustava jõuproovi juhatas sisse Brandis Raley-Rossi kaugvise. Tarva mängumehed keerasid blokeerides mitu Rocki rünnakut nässu. Janar Taltsil õnnestus tartlaste punktiarve kolmepunktiviskega avada alles siis, kui peaaegu pool esimesest veerandajast juba läbi oli saanud. Vaatemängulise, mitme pealtpanekuga rikastatud esimese veerandaja võitis 17:14 Tarvas.

Rakvere meeskonna välismängijate hästi sujuv viskekontsert viis Tarva meeskonna juba rohkem, kui 10 punktiga juhtima. Ligi kolm minutit ei õnnestunud aga kummalgi võistkonnal skoori kasvatada. Korvid kaanetati lahti ning Valmo Kriisa kolm kaugviset sulatasid vastaste edumaa. Pikalt eduseisu nautinud Tarvas jäi poolaja vaheajale minnes tartlastele 34:35 alla.

Pärast hingetõmbepausi algas tõsine Vestmanni ja Piibelehe võitlus – kord juhtis üks, siis teine meeskond. Tarva fännide valjuhäälne kaasaelamine ähvardas Tartu ülikooli spordihoone katuse pealt lennutada. Vaatamata mõlema tiimi tugevatele ponnistustele ei õnnestunud kummalgi vastast maha raputada ja initsiatiivi haarata. Samuti ei olnud skoor eriti varmas kosuma. Tarvas juhtis viimasele veerandile vastu minnes ühe punktiga, seisul 45:44.

Heli järgi otsustades jäi mulje, nagu toimuks kohtumine Tarva kodusaalis, kuna kaasa sõitnud fännidearmee trummipõrin, pasunakoor ning hüüded kaikusid võimsalt üle spordisaali. Kuuenda mehena aktiivselt Tarvast ergutanud fännid paistsid rakverlastele jõudu ja tahtmist süstivat ning vastukaaluks Rocki ebaõnnestunud rünnakutele tabasid mehed kollastes särkides edukalt korvi, kasvatades edu korraks kuuele punktile.

Tanel Sokk lõpetas Rocki punktipõua ning tõi platsiperemehed taas mängu tagasi. Kaks minutit enne normaalaja lõppu seisid tablool viiginumbrid 54:54. Pingelises olukorras teenis viienda vea Reinar Hallik, mis tekitas küsimusi nii peatreeneril kui publikul.

Tarva viskekahur Brandis Raley-Ross võeti tartlaste poolt kinni ning viimasel veerandil ta punktisaaki ei suurendanud. 15 sekundit enne normaalaja lõppu juhtis Rock kahe silmaga ning võttis minutilise mõttepausi. Õhk oli pinevusest paks. Tartlased võtsid siiski oma.

Korvpalliklubi Rakvere Tarva resultatiivseimad mängumehed olid Brandis Raley-Ross 16 ja David Haughton ning Jan Špan kumbki 14 silmaga.

Võitjameeskonna parimaks osutus 18 punkti teeninud Tanel Sokk.

Nelja võiduni peetavas finaalseerias kohtuvad 14. mail TÜ/Rock ja BC Kalev/Cramo.

Korvpalliklubi Rakvere Tarvas asub pronksmedali eest esmaspäeval kodusaalis heitlema TYCO Rapla meeskonnaga. Pronksimängud kestavad kahe võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles