Andres Sõber: “Teen meestele konverentsi ja ütlen, et meile lolli mängima ei tulda”

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber.
Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Foto: Tairo Lutter

Rakvere Tarva karismaatiline korvpallitreener Andres Sõber on hinnatud arvamusliider, oodatud kõneleja meeskonna- ja juhtimiskoolitustel.

Mida te oma meeskonnakoolitustel räägite?

Minu eeskujuks on olnud minu ema. Ta oli loomakasvataja, kolhoosis olid tema loomad alati kõige tublimad. Ta andis neile hästi süüa. See nõudis südant ja vaeva.

Mul on elus alati olnud tähtsaks kriteeriumiks ka ausus. Ma ei pea ennast mingisuguseks fenomeniks. Mul on lihtne maakeelne jutt. Kui keegi räägib Excelist ja numbritest, siis mina räägin päriselust.

Olen kehalise kasvatuse õpetaja, näen seal, ema toob poisi BMWga kooli ja isa viib Mercedesega koju. Kutt on paksem kui mina. Ma ütlen, et kuule, vend, tead, sa ei jaksa isegi pruudile selga ronida. Natukene häbi ka on või ei ole? Võid oma autodega p... sõita, ma panen kahe ja kogu lugu. Aga mis me tegema hakkame? 50 kätekõverdust peale kehalist ja vaatame, mis jõuluks saab.

Niimoodi ma konverentsidel räägingi. Ma ei kaunista, ei ülista. Minu koolitus ja kogemus on see, et mul on homme Viru-Nigula kuttidega trenn. Ma küsin kohe ära, kas keegi koolis pätti tegi. Mul on kerge kogu seda koormat vedada, olla aus ja lihtne. Enamik inimesi seda ei julge. Ükskõik kes, tänapäeva mall on niisugune keep smiling, jõle hea tahan olla.

Pikka intervjuud Andres Sõbraga loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles