Kammerorkester koos pasunapoistega mängib emadele

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika.
Muusika. Foto: Internet

Virumaa Kammerorkestril on kombeks kutsuda emadepäevakontserditele solistideks noori lauljaid ja pillimehi. Nii on see ka 10. mail kell 17 Rakvere Gümnaasiumis toimuval kontserdil, mis kannab nimetust “Poisid pasunatega”.

Nagu pealkirjast nähtub, on solistideks eranditult meessoost puhkpillimängijad. “Poistest” kogenuim on muidugi Rakvere Muusikakooli õpetaja Edvin Lips (metsasarv), noorim aga tema juures alustanud fagotimängija Peeter Johannes Priks, kes on nüüd Tallinna Muusikakeskkooli õpilane.

“Muusikakeskkoolist tulevad ka trompetistid Jaan Mesi - meie vilistlane - ja Henri Christofer Aavik, Rakvere Muusikakooli õpilasi esindab saksofoni eriala lõpetaja Gert Jõgiste. Klarnetist Marten Altrov sai paljude lemmikuks tänu edukale osalemisele “Klassikatähtede” saates, aga Lauri Levistu esinemine on orkestri ajaloos unikaalne – varem ei ole ükski tuubamängija orkestri ees soleerinud,” ütles Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Kontserdi kava on seinast seina – barokist Piazzollani. “Orkestril on ka järjekordne võimalus tuua esiettekandele uhiuus teos – Anti Marguste Eleegia, mille ta saatis orkestrile sõnadega “kevade tulekuks üks väikene kingitus minult Sulle ja Virumaa naistele – meestele”,” sõnas Peäske.

Kes tuleb kuulama, leiab orkestrantide seast jällegi mitu uut väga noort mängijat – Rakvere Muusikakooli andekat õpilast.

Kontsert on muidugi tasuta nii emadele kui ka isadele, vanaemadele, vanaisadele ja kõigile, kes tulevad. Orkester soovib ilusat emadepäeva!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles