Täname ja austame emasid iga päev

, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilusa kevadise päeva, mil loodus võitleb oma õiguste ja vabaduse eest, pühendame emadele. Võtku emad vastu oma laste, rahva ja maa tänu! Emadepäeva saab aga pühitseda vaid siis, kui on inimesi, kes oma elu eest emale tänulikud on.

Et võiksime igal aastal järjekindlalt tähistada emadepäeva, peame lastes ja noorsoos äratama tänu- ja austustunde emade vastu.

Aastatuhandeid on emad oma lastele kõik andnud. Seda suurt tööd on nad teinud tasuta, tunnustuseta, olles ise sageli suures ahastuses ja puuduses. Mida kõike peab ema kannatama ja kogema! Seda mõistab ainult see, kes ise on ema. Kuid keegi teine ei tunne ka seda rõõmu, mida tunneb ema, kui surub oma last rinna vastu. Ema rinnas süttib selle abitu olevuse vastu suur armastus ja see on püha. Öeldakse, et armastus annab kõik ja nõuab kõik, kuid emaarmastus annab kõik ega nõua midagi. Nii ohverdab ema oma õnne, jõu ja elu lapse nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles