Assamalla bussipeatuses hukkus koolipoiss

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal jäi Tamsalu vallas Assamalla bussipeatuses sõiduauto Ford alla kümneaastane koolipoiss.

Laps tuli Tamsalu gümnaasiumi korraldatud ekskursioonilt Rakvere politseimuuseumist.

Õpetaja Elle ütles vahetult enne õnnetust, et Alik, seisa niikaua siin, kui buss ära läheb. Bussijuht märkas tagant lähenevat sõiduautot ja jõudis bussi eest teele jooksnud poisile veel signaali anda, kuid õnnetust ära hoida ei suutnud. Laps sai sõiduautolt surmava löögi.

Kohalikud rääkisid, et nad on korduvalt Tamsalu vallale esitanud taotluse, et ohtlik bussipeatus 100 meetrit eemale platsile viia, kuid vald pole neile taotlustele reageerinud.

Ekskursioonilt tulnud ülejäänud lapsed viidi neile järele saadetud asendusbussiga sündmuskohalt ära.

Olukord sündmuskohal on traagiline, paljud nutavad.

Sündmuskohele ruttavalt Tamsalu vallavanemalt Toomas Uudebergilt kommentaari praegu saada ei õnnestunud.

Praegu kohal viibiv Tamsalu gümnaasiumi direktor Vardo Arusaar ütles, et see on tohutu tragöödia.

Direktori sõnul on selgelt tegemist sündmusega, millega tuleb esmaspäeval edasi tegeleda, aga kuidas ja mis moodi, ei ole veel selge.

Direktor oli kursis külaelanike pöördumistega, et bussipeatus eemale viidaks.  "Paraku piirduti kiiruse piiramiseks 70 kilomeetrini tunnis märgi paigaldamisega. Nüüd on see kõik tagantjärgi tarkus," nentis Arusaar ja jätkas, et siin võiks palju olla, aga poissi see enam tagasi ei too.

Külaelanik Tamara ütles, et Alik oli tore poiss, rääkis ja teretas alati.

Rohkem naine rääkida ei suutnud ja puhkes nutma.

Kell 15.45 jõudis sündmuskohale Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg.

"Väga kurb asi," ütles Uudeberg. Samal ajal tõsteti hukkunud last matuseabiautosse.

Uudebergi sõnul on koolilaste vedu korraldatud ohutu platsi pealt, aga selle üle oli üks bussijuhtidest nurisenud ja Uudeberg pole kindel, et lapsed võetakse bussi peale ohutult platsilt.

Praegusel juhul polnud tegu kooliveoga, vaid lapsed tulid ekskursioonilt, lisas Uudeberg.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Meelis Kivirand ütles, et tegemist on väga traagilise sündmusega. „Liikluses peavad kõik osalejad olema väga tähelepanelikud, eriti laste suhtes, kes on kevadel pisut hajevil. Praegu on just ekskursioonideaeg, kus lapsed väsivad reisist ära ning siis kipuvad neil ununema ka liiklusreeglid. Sõidukijuhtidel tuleb peatunud bussist alati hoog maha võtta, et jõuaks ootamatule olukorrale koheselt reageerida,” lausus Kivirand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles