Külalood: Fotoaparaadiga magamistuppa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Kord oli ühes külas interneti pärast maailmatuma suur pahandus. Ühele poolele paistis asi kui fotoaparaadiga magamistuppa tungimine. Teine pool nägi hoopis kohaliku eluolu ja ajaloo jäädvustamist. Püüa siis aru saada, kus on tõde.

Kõik algas sellest, et üks tubli piltnik võttis järgimööda ette pea kõik selle küla teed ja tänavad ja talumajad ning muud eravalduses ja ühiskondlikud hooned. Pildistas need järjepannu üles ja lasi internetti panna. Kogunisti valla avalikku pildigaleriisse. See oli nagu küla kena pildialbum internetis.

Piltnik sai vallamajas kõvasti kiita, et väga tubli inimene. Et talletas küla kevade aastal 2015 nii külarahva kui ajaloo jaoks laiemalt. Ka kohapeal oli tubli piltnik kiita saanud ikka kaupluses ja lasteaias, et küll on tore, kui asi niimoodi ette võetakse, meie elu jäädvustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles