Kammerorkester koos pasunapoistega mängib emadele

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Virumaa Kammerorkestril on kombeks kutsuda emadepäevakontsertidele solistideks noori lauljaid ja pillimehi. Nii on see ka homme kell 17 Rakvere gümnaasiumis toimuval kontserdil, mis kannab pealkirja “Poisid pasunatega”.

Nagu pealkirjast nähtub, on solistideks eranditult meessoost puhkpillimängijad. “Poistest” kogenuim on muidugi Rakvere muusikakooli õpetaja Edvin Lips (metsasarv), noorim aga tema juures alustanud fagotimängija Peeter Johannes Priks, kes on nüüd Tallinna muusikakeskkooli õpilane.

“Muusikakeskkoolist tulevad ka trompetistid Jaan Mesi - meie vilistlane - ja Henri Christofer Aavik. Rakvere muusikakooli õpilasi esindab saksofoni eriala lõpetaja Gert Jõgiste. Klarnetist Marten Altrov sai paljude lemmikuks tänu edukale osalemisele saates “Klassikatähed”, aga Lauri Levistu esinemine on orkestri ajaloos unikaalne – varem ei ole ükski tuubamängija orkestri ees soleerinud,” rääkis Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles