Haljalas mindi esimesele kaugbussile lilledega vastu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljalas mindi lilledega bussi vastu.
Haljalas mindi lilledega bussi vastu. Foto: Margus Punane

Maikuu esimesel päeval läbis Haljalat Eesti Buss OÜ kaugliinibuss, mille graafikus on uus peatus – Haljala. See oli pärast uue liiklussõlme rajamist esimene kaugbuss, mis alevikku sisse sõitis.

Väljendamaks suurt rõõmu, käisid Haljala inimesed bussi tervitamas. Kui buss saabus, anti bussijuhile ja -firmale tänutäheks meened ning suur kommikarp, nii et ka reisijad said suu magusaks.

Kohalik käsitöömeister oli valmistanud suveniiri-soola­karbi, mille kaanel Virumaa Teatajas ilmunud lugu “Rahvas seljatas ametnikud: Haljalat läbib peagi esimene kaugliinibuss”. Selle kinkis Haljala rahvas Tiina Liivile, kelle töö ja pingutus kogu asja taga seisab.

Iga päev Narvast kell 12.15 ja Tallinnast kell 19.15 väljuv buss läbib Haljala peatuse vastavalt kell 14.59 ja kell 20.31.

Haljala rahvas hakkas Tallinna–Narva suunal liikuvate busside alevisse sissesõitmist taotlema pärast uue liiklussõlme valmimist 2013. aastal. Kodanike hinnangul pikenes tee bussipeatusesse uue jalakäijate silla tõttu tunduvalt.

Kodanikualgatuse korras koguti toona mitusada allkirja ning edastati need vallavanemale, kes võttis ühendust bussifirmadega. Kuna bussiettevõtete hinnangul Haljala peatusest piisaval hulgal reisijaid peale ei tule, jäi olukord esialgu lahenduseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles