Haljala vald ootab ministeeriumilt toetust bussiliinide suunamiseks läbi asula

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala
Haljala Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Haljala vald saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) kirja palvega toetada liinibusside sõitu läbi Haljala aleviku, kuna uus liiklussõlm on ühistranspordiga liiklejate olukorra keerulisemaks muutnud.

"Palume Teil toetada bussiliinide läbisõitu Haljala alevikust, eriti hommikusel ja õhtusel ajal," kirjutas Haljala vallavanem Leo Aadel MKM-ile ja põhjendas soovi aleviku suhteliselt suure elanikearvuga. Valgejõelt, kus elab circa 30 inimest, sõidab läbi päevas üks buss, ja Viitnat, kus elab circa 90 inimest, läbivad bussid mitmeid kordi päevas, kirjutas Aadel enda põhjenduses. Tema sõnul elab Haljala alevikus tänavu 1. jaanuari seisuga 1170 elanikku, mis annab suured eeldused bussireisijate mitmekordseks kasvuks Tallinna, Narva või Rakvere suunal.

Seoses uue liiklussõlme valmimisega Haljalas on bussiga reisijate tee oluliselt pikemaks ja ebamugavamaks muutunud, kirjutas Aadel MKM-ile. "Meie hinnangul peatuvad Haljala tee bussipeatuses marsruudil Tallinn–Haljala–Tallinn päeva jooksul ühel suunal 14 ja teisel suunal 16 bussiliini."

Aktiivsete vallakodanike eestvedamisel on kogutud mitusada allkirja, teemat on käsitletud ajakirjanduses ja televisioonis. Vallavalitsus on oma ettepanekud teinud ka suurematele ühistranspordifirmadele, nagu GoBus, Sebe ja Taisto Transport. Vallale teadaolevalt on nii Sebe kui ka GoBus alustanud liiniloa taotlemise menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles