Leinaküünal meenutas hukkunud koolipoissi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal.
Leinaküünal. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna oli Tamsalu gümnaasiumis pandud reedel traagiliselt liiklusõnnetuses hukkunud 3. klassi õpilase Aliku mälestuseks leinaküünal, lipp oli pooles mastis.

Gümnaasiumi õppealajuhataja Aime Tops rääkis, et kooli lepinguline psühholoog vestles lastega, kes olid reedel koos Alikuga bussis. Koolis käis ka hukkunud poisi isa matuseasju täpsustamas. Matused on kolmapäeval.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et omavalitsus analüüsib juhtunut. Samuti vaadati läbi valla ja maanteeameti kirjavahetus 2012. aastal.

Vald taotles siis Assamalla asulasse sõidukiiruse piiramist kuni 50 kilomeetrini tunnis. Maanteeamet ei pidanud seda põhjendatuks ja paigaldas sõidukiirust kuni 70 kilomeetrini tunnis piiravad märgid.

Uudebergi sõnul vaadatakse üle ka kooliringi peatus Assamallas. See peaks olema bussipeatusest sadakond meetrit eemal tee ääres ohutul platsil.

Uudeberg sõnas, et bussipeatus asub sirge tee ääres ja ega seda pole kuhugi mujale viia. Pole ju loogiline, et bussipeatus oleks asulast väljas.

Reede pärastlõunal juhtus traagiline liiklusõnnetus Rakvere-Väike-Maarja teel Assamalla bussipetuses, kus Eesti politseimuuseumist tulnud õpilasi vedav buss peatus. Alik jooksis bussi eest sõiduteele ja sai surmava löögi bussi tagant tulnud sõiduautolt Ford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles