Kiri: Venekeelse infokanali loomine on Eestile hädavajalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ma ei pea mõnda rahvast teisest paremaks või halvemaks, targemaks või rumalamaks. Inimesi on igasuguseid, iga rahvuse hulgas leidub nii ühtesid kui ka teisi. Siiski näib meil elavaid venekeelseid inimesi ühendavat üks kinnis­idee. Niipea kui jutuks tulevad Ukraina sündmused või Venemaa välispoliitika, on nad pea kõik ühel meelel. Vaid üsna väheste eranditega.

Hiljuti olin ravil Ida-Viru keskhaiglas. Erinevalt varasemast oli olme seekord laitmatu. Mugav kahene palat, televiisor. Ka naaber, umbes minuealine jutukas narvalane, oli igati sümpaatne ja mõistlik mees. Nagu ta ise ütles – sündinud Eestis, peab Eestit oma kodumaaks ja loeb end Eesti patrioodiks. Aga kui nädalakese koos ühes palatis pikutada, eks siis jõuab ka päris palju maailma asjadest vestelda.

Üldiselt olid meil üsna sarnased seisukohad ning vaated elule, kuni jutt läks Ukrainale, Venemaa välispoliitikale, lääne sanktsioonidele ning president Putini ajaloolisele rollile. Nagu jäine sein oleks äkki kahe voodi vahel laeni kerkinud. Üks arvab ühte, teine risti vastupidist. Üldiselt katsusime lõpuks mõlemad selliseid teemasid vältida. Kuidas küll tekivad nii­sugused erinevad vaated ja seisukohad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles