Emadus vajab suuremat tuge

, Tapa vallavolikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Augasmägi.
Ene Augasmägi. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Emadepäev on üks kaunimaid päevi minu ja paljude naiste elus. Ka kõige turtsakamad teismelised võtavad end sel päeval kokku ja ütlevad emale midagi ilusat. Ujedamadki mehed annavad kaasale teada, kui väga nad hindavad teda, oma laste ema. Emade vastu ollakse kenad, neid austatakse ning neile öeldakse palju kauneid sõnu.

Oma pere kõrval kuulevad emad kauneid sõnu ka poliitikutelt. “Eesti on sündinud teie armastusest,” sõnas emadele tosinkond aastat tagasi Lennart Meri. “Meie, lapsed, oleme igavesti võlgu oma emadele,” lausus hiljuti Siim Kallas. “Te teete meid paremateks inimesteks,” ütles emadele vaid aastapäevad tagasi Toomas Hendrik Ilves. Poliitikud külavanemast presidendini pingutavad, et nende emaarmastus ei jääks märkamata.

Kui mu oma laps või mees ütleb mulle kauneid sõnu, on selles peidus nii palju. Siin on varjul heameel kooselatud aegadest ja lootus uutele ühistele aastatele. Siia on kätketud lubadus olla alati üksteise kõrval. Siin on armastus, usaldus ja teineteisemõistmine. Kui aga poliitik räägib suurelisi sõnu, siis see ei ole sama. Suhe poliitikuga, keda ma ei tunne, ei saa kunagi olla isiklik. Ta ei räägi ju mulle, ta ei tunnegi mind! Seepärast on mul poliitikute suhtes hoopis teised ootused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles