Maksuameti Rakvere teenindusbüroo on 29. mail suletud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA kontor
MTA kontor Foto: Liis Treimann/Postimees

Maksu- ja tolliameti Rakvere teenindusbüroo on suletud maikuu viimasel reedel. Põhjusel, et amet alustab oma teenindajate täiendkoolitamise programmiga, et pakkuda klientidele ühtlaselt head teenindust.

Koolitused hakkavad toimuma iga kuu viimasel reedel ning nendel päevadel on teenindusbürood klientidele suletud.

MTA teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmanni sõnul võimaldab büroode sulgemine üheks päevaks kõigil piirkonna teenindajatel korraga koolitusest osa võtta. "Kuu viimane reede on valitud täiendkoolituseks aga seetõttu, et statistika näitab siis väiksemat külastuste arvu. Kuu lõpus ei ole reeglina olulisi maksutähtaegu ning teenindusvajadus on väiksem," rääkis Reitmann.

Täiendkoolituse läbiviimise päeval on kättesaadavad kõik teised teeninduskeskkonnad – infotelefonid ning e-maksuameti/e-tolli iseteeninduskeskkond. Kui peaks tekkima kiireloomulisi küsimusi, mida on vaja kindlasti teenindusbüroos lahendada, siis tuleks sellest infotelefonil 1811 teada anda ning teenus tagatakse Rakvere teenindusbüroos.

Reitmanni sõnul on teenindajate koolitusvajaduse aluseks tagasiside maksumaksjatelt. "Selle aasta I kvartali letiteeninduse rahuloluküsitluse tulemused näitavad, et kliendid on üldjuhul meie teenindusega rahul. Siiski on kitsaskohti, mis vajavad 14 protsendi vastanute hinnangul parandamist. Näiteks ootavad kliendid kompetentsemat teenindust ja nõustamist maksuseaduste praktilisel rakendamisel," selgitas Reitmann.

Esimest korda on teenindusbürood suletud 29. mail. Kui muudatus võetakse klientide poolt mõistvalt vastu, siis lähematel kuudel on teenindusbürood seoses koolitustega suletud ka 26. juunil ja 31. juulil. Töökorralduse muudatus ei puuduta piiril asuvate tollipunktide tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles