Tülikad külalised tuleb kotti toppida ja metsa viia

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noort pereema Taivi Pedorit tabas üllatus, et tülikate üürnike väljatõstmiseks jääb kümnest suurest prügikotist väheks. Kuni appi tulnud naabrinaine poes uute järel käis, kühveldas naine vihaseks aetud pesakonda kotti, vahepeal kirvega raevukalt pesa südamikuni teed rajades.

Kui perekond Soolep Kulinal unistuste koju kolis, ei osanud nad karta, et neli pesakonda kuklasi, kes hoovis ning maja ümbruses end mugavalt tundsid, ükskord ka tuppa hakkavad pressima. Selleks et valusasti hammustavatest pirakatest sipelgatest lahti saada, kooskõlastati kolimine keskkonnaametiga ning looduskaitsebioloog Heete Ausmeele näpunäidete järgi asutigi kuklasi kotti toppima, et nad metsa uude koju viia.

Kolimispäeval oli ilm jahedavõitu ja vihmane. Kui suure kivimaja hoovi sõitsime, jooksis meile vastu juba kaevetöödega algust teinud perenaine Taivi, ise üle kere kuklastega kaetud. Kuigi putukad ronisid talle nii saapa sisse kui krae vahele, ei lasknud vapper naine end sellest häirida. Sipelgate saapasse ja riiete alla ronimise takistamiseks keeras ta saapasääred mitme tiiru teibiga pükste külge kinni ja tõttas taas sipelgapesa juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles