Pealinnast tullakse väikelinnadesse rahu ja vaikust otsima

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapalt liiguvad rongid nii Tartu, Narva kui Tallinna suunal. Võimalus kasutada mugavat ja kiiret ühistransporti on üheks põhjuseks, miks see linn uueks elukohaks valitakse.
Tapalt liiguvad rongid nii Tartu, Narva kui Tallinna suunal. Võimalus kasutada mugavat ja kiiret ühistransporti on üheks põhjuseks, miks see linn uueks elukohaks valitakse. Foto: Meelis Meilbaum

Hea rongiühendus, madalad korterihinnad ning rahu ja vaikus on peamised põhjused, miks inimesed kolivad elama Lääne-Virumaa väiksematesse linnadesse: Tapale ja Tamsallu.

Kui mullu peaaegu kõikjal maakonnas elanike arv vähenes, siis Tamsalu ja Tapa linnas on see statistikaameti andmetel veidi kasvanud, vastavalt 23 ja 13 elaniku võrra. Kuigi rahvastikuregistri andmetega need arvud täpselt kokku ei lähe, Tamsalus näitab register isegi pisikest ­langust, on siiski omajagu inimesi viimasel ajal just neisse paikadesse kolinud.

Tallinlanna Kati Mirka ostis hiljuti korteri Tapal, praegu on käsil remont ning lähiajal saab naisest Tapa elanik. Tapale asumise kõige olulisemate põhjustena märkis ta madalaid korterihindu ning head rongiühendust – pealinnas käib ta tööl edasi. Ta mainis sedagi, et kuigi on eluaeg olnud pealinlane, hakkas Tallinna rahvarohkus ning sealne elutempo väsitama ning nüüd, kui ta on juba küpsemas eas – laps suur ja oma elu peal –, tekkis igatsus vaiksema ja rahulikuma elukeskkonna järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles