Mängufilm “Polaarpoiss” kutsub Porkuni mõisasse näitlema

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni mõis.
Porkuni mõis. Foto: Tairo Lutter

Uus Eesti noortefilm “Polaarpoiss” otsib toredaid, huvitavaid ja eriilmelisi 35- aastaseid ja vanemaid mehi psühhiaatriahaigla patsientide rolli.

Filmivõtted toimuvad Porkuni mõisas 15. maist kuni 25. maini.

Andeka režissööri Anu Auna esimene täispikk mängufilm “Polaarpoiss” jutustab loo esimesest armastusest, unistustest ja nende täitumisest. Filmivõtted toimuvad enamjaolt Tallinnas, kuid ühel hetkel satub peategelane Mattias (Roland Laos) psühhiaatriahaiglasse. Need võtted toimuvad Porkuni mõisas. Eelistatud on kohalikud lähiümbruses elavad inimesed.

Kõigil huvilistel palutakse täita ankeet aadressil www.bit.ly/porkunipolaarpoiss. Ühtlasi tuleb kandideerijatel valida ja märkida neile sobivad võttepäevad. Arvesse lähevad üksnes portreefotoga ankeedid.

Lisaks meestele võivad ankeedi täita ja pildi saata ka naised, kuna vajatakse ka toredaid inimesi näiteks administraatori, söögitädi, hooldusõdede ja teistesse rollidesse.

“Polaarpoisi” peaosades on Roland Laos (“Eestlanna Pariisis”), Jaanika Arum (“Free Range”, “Puhastus”) ja Katariina Unt (“Somnambuul”, “Sügisball”). Kaastegevad on Jörgen Liik, Kaspar Velberg, Mirtel Pohla, Indrek Sammul, Henrik Kalmet, Jaan Rekkor, Ene Järvis, Ain Lutsepp, Andrus Vaarik, Rein Oja jt.

Filmi operaator on Heiko Sikka, peakunstnik Jaagup Roomet, kunstnik Tiiu-Ann Pello, kostüümikunstnik Kristina Lõuk ja monteerija Margo Siimon. Filmi fotograaf on Renee Altrov, produtsendid Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas, tootja Luxfilm.

Filmi on arendatud Torino Film Lab stsenaariumikoolitusel Script&Pitch ning NIPKOWi residentuuriprogrammi raames. Filmi tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja MEDIA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles