Vaimulaulud viinamäel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina kirikukoor annab proovis lauludele viimast lihvi, et astuda kuulajate ette kauni ja hingestatud kontserdiga “Oh, anna tuhat keelt Sa mulle”.
Kadrina kirikukoor annab proovis lauludele viimast lihvi, et astuda kuulajate ette kauni ja hingestatud kontserdiga “Oh, anna tuhat keelt Sa mulle”. Foto: Meelis Meilbaum

“Mine viinamäele ...” hüüavad lauluhääled. On see hümn või palve? Taeva poole tõuseb Ave Maria. Kadrina kirikukoor avab hinge ja südame vaimurikkale muusikale. Juba 120 aastat.

Mis vägi hoiab ühte kirikukoori elus kõige halvematel aegadel, kui laulud võivad kõlada vaid salakesi, ning laseb kesta häil päevil, kui ümbrus tulvil teisi muusikalisi ja elulisi ahvatlusi? Kaunis muusika ja hea seltskond, on Kadrina kirikukoori liikmed veendunud.

“Tavalist kerget muusikat on lihtne laulda, aga see ei lähe nii südamesse. Kes on korra kirikumuusikat laulnud, see enam nii kergelt teist teed ei lähe,” lausub kuldse tõe koorivanem Terje Tiimus. “See on sügav muusika, tõstab sind kõrgemale,” lisab Maire Suurkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles