Rabarbrid purki ehk hoidistekonkurss tuleb taas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel hoidistekonkursil antakse parimale rabarbrihoidistajale eriauhind.
Sel hoidistekonkursil antakse parimale rabarbrihoidistajale eriauhind. Foto: Marianne Loorents

Virumaa Teataja, Käänu talu ja Kaarli rahvamaja korraldatav hoidistekonkurss tähistas mullu oma esimest juubelit. Nüüd tegutseme selle nimel, et saaks ka teist juubelit tähistada.

Igatahes tuleb konkurss tänavugi, kannab kuuendat järjekorranumbrit ja nime “Paabu 2015”.

Kuulutame hoidistekonkursi välja juba nüüd, mil rabarbrid kõrguvad täies hiilguses. Agaratel hoidistajatel on võimalik esimesed aiasaadused purki pista, et sügisel nendega žüriiliikmeid ja kaasvõistlejaid üllatada. Rabarbri kui hästi tänuväärse taime esindatus eelnevatel konkurssidel on olnud väga tagasihoidlik ja seetõttu antakse tänavu parimale rabarbrihoidistajale eriauhind.

Möödunud aastal esitati konkursile 104 võistlustööd, nii paljusid hoidiseid pole žüriil tulnud kunagi varem hinnata. Laud Art Café hoovimajas, kuhu purgid ritta sätiti, kippus lühikeseks jääma. Aga näha oli, et varakult välja kuulutatud konkurss oli perenaised tööle pannud ning hoidiste valik oli võrreldes varasemaga mitmekülgsem.

Perenaised, pange purki rabarber, võilill või mõni muu kevadine saadus, laske fantaasial lennata, et oleks, mille üle sügisel imestada!

Varem konkursist osa võtnud juba teavad, et hoidiseid oodatakse osalema kahes kategoorias: soolased ja magusad.

Auhinna pälvivad mõlema kategooria kolm parimat. Lisaks jätab žürii endale õiguse välja anda eriauhindu. Võistlustöid (purke hoidisega) oodatakse endiselt Virumaa Teataja toimetuses (Rakveres Pikk tänav 8), kuid alles sügisel. Hoidiste hindamise ja nende tegijate au­tasustamise kuupäev selgub sügise poole ja sellest anname teada hilisemates Virumaa Teatajas ilmuvates lugudes.

Purgile võib kirjutada hoidise nime ja koostise, aga kindlasti ei tohi sinna märkida hoidistaja nime, sest ainult nii saab tagada erapooletu hindamise. Konkursile toodud võistlustööd nummerdab toimetuse töötaja kohapeal. Võistlustööga peab kaasas olema paber, millel kirjas hoidise valmistaja nimi, kontakt­andmed, see, kas tegemist on soolase või magusa kategooria võistlustööga, ja võimalusel ka retsept. Aga viimane pole kohustuslik.

Auhinnalaua katavad Virumaa Teataja, Segers Eesti OÜ, Kaarli rahvamaja ja Käänu talu. Soe tuba ja lahked abikäed on Art Café poolt.

Žüriisse kuuluvad söögikohtade omanikud, juhid, kokad ja muul moel toitlustuse ja toiduga seotud Virumaa inimesed.

Ilusat kevadet, veel ilusamat suve ning indu ja fantaasiat hoidistamisel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles