Läänemaa noorsootöötajad väisasid Lääne-Virumaad

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsootöötajad Kunda noortekeskuse mänguväljakul lustimas.
Noorsootöötajad Kunda noortekeskuse mänguväljakul lustimas. Foto: Merle Maimjärv-Mirka

Eelmisel kolmapäeval ja neljapäeval väisasid Lääne-Virumaad Läänemaa noorsootöötajad, eesmärgiga näha ja koguda mõtteid siinsetelt noorsootöötajatelt ja noortekeskustelt ning vahetada kogemusi.

Õppereisi esimesel päeval külastati Haljala avatud noortekeskust, Kunda linna klubi noortemaja, Ubja külaselts Lindat, Sõmeru vallavalitsust ja Sõmeru avatud noortekeskust ning viimaks Rakvere avatud noortekeskust. 

Külastatavate noortekeskuste valik sai selliselt koondatud, üheltpoolt logistikat, teisalt aga nende erinevusi silmas pidades.

Nii näiteks andis Haljala noortekeskus ülevaate oma mobiilse noorsootöö suunast ja välisvabatahtlike kaasamisest.  Kunda noortekeskusest, mis on Kunda linna klubi allüksus, saadi hea ülevaade kuidas toimib tihe koostöö noortekeskuse, klubi ning haridusasutuste ja teiste, piirkonnas noortele tegevust pakkuvate, asutuste vahel. Ka noortekeskuse omanäoline tegevusteväljak sai järgi proovitud.

Keha kinnitati Kundas Blücheri kohvikus, kus avanes võimalus põgusalt tutvuda Lontova seikluspargi atraktsioonidega.

Pärast lõunasööki suunduti Ubjasse, kus sai lähemalt kuulata, kuidas üks tubli külaselts ja noortekeskus ühe katuse all aktiivselt koostööd teevad.  

Sõmerul tervitas külalisi vallavanem, kes andis ülevaate valla noorsootööst, tutvustas nii vallamaja kui ka Sõmeru noortekeskust.  Sõmeru on üks väheseid omavalitsusi, kus toimivate ja aktiivsete noortekeskuste arv on nii suur -  viis noortekeskust, kuues on hetkel suletud.

Viimane peatus oli Rakvere avatud noortekeskuses, mis pakub noortele vaba aja veetmise võimalust maakonna keskuses. Lisaks tavapärastele noortekeskuste võimalustele on Rakvere avatud noortekeskus arendamas võimalusi noortele õpiabi pakkumiseks.

„Tundus, et kõik noortekeskused, mida külastada saime, olid vajalikud ja noorte poolt omaks võetud. Igal neist oli oma nägu ja tore sisu. Saime kaasa nii suuremaid kui väiksemaid ideid, mida ka Läänemaal rakendada," ütles Lääne maavalitsuse noorsootöönõunik Ülle Erman.

Neljapäeval kogunesid mõlema maakonna noorsootöötajad maavalitsuse saali, kus tehti ülevaade maakondade noorsootööst, misjärel toimus ühiskoolitus teemal „ Kuidas targalt ja mõjusalt võrgustikuna tegutseda?".

„MTÜ Ruumilooja koolitaja Piret Jeedas andis mõtteainet oma võrgustiku lahtimõtestamise, selle tugevuste ja nõrkuste kohta ning nagu koolituse pealkiri ütleb, siis ka seda kuidas oma võrgustikuna mõjusamalt edasi tegutseda.  Mina isiklikult sain tänu meeskonnatöödele mitmeid põnevaid ideid koostöö tugevdamiseks ja arendamiseks oma võrgustikus," sõnas Lääne-Viru maavalituse haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialist Merle Maimjärv-Mirka.

Projekti aitasid rahastada hasartmängumaksu nõukogu, Lääne-Viru maavalitsus, Lääne maavalitsus, Läänemaa omavalitsuste Llit, Europe Direct Läänemaa teabekeskus ja Eesti Noorsootöö Keskus.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles