10 aastat tagasi: patrullvõistlejad müttasid metsades

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks päeva Rutja ümbruse metsades mütanud laigulistes vormides mehed ja naised said tunda vinget tuult ja külma vihma, ometi ei katkestanud ükski võistkond.

Kaitseliidu patrullvõistlusele Eel-Erna 2005 startis 25 võistkonda, meeste seas ka naiskodukaitse Võrumaa ringkonna neli südi naist. Rahvusvahelist värvi lisasid Soome Järvenpää Pojat. Soomlased tunnistasid pärast märga ööd metsas ja enamiku kontrollpunktide läbimist, et päris raske võistlus on, aga hinges on mõnus tunne. Lõpuks eelviimasena platseerunud Järvenpää Pojat sai aga vägagi hästi hakkama miiniraja läbimisega, kuigi üks kärakas siiski käis ja “haavatud” kaaslane tuli poole raja pealt selga võtta.

Kui võistejail oli nahk pingutusest märg, siis vastutegevuses patrullinud Viru kaitseliitlastel võttis öö otsa sadanud külm vihm hambad plagisema. Võistkondadel ei olnud aga aega külma tunda, meestel ja naistel tuli näidata oma oskusi käsitulirelvadest laskmises ja noaviskeosavust, läbida takistusradu ja otsida miine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles