Rakvere reaalgümnaasiumi esimesse klassi pääses loosiga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumisse laekus üle saja avalduse, kuid kool saab 1. klassi vastu võtta 75 last. Pilt on illustratiivne.
Rakvere reaalgümnaasiumisse laekus üle saja avalduse, kuid kool saab 1. klassi vastu võtta 75 last. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

RRG kuulutab pärast vestlusi, et nende kooli 1. klassis hakkab õppima kolm klassitäit lapsi, igas 28 õpilast. Hoolekogu otsustab aga, et klassis võib olla 25 last. Mida teha? RRG juhtkond paneb ette võtta loosi.

Reaalgümnaasiumi 1. klassidesse laekub üle saja avalduse, vestluste järel valitakse välja 84 väikest inimest. Nimekirjad on kooli kodulehel nädal aega. Hoolekogu ütleb, et 28 last klassis on liiga palju. Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest lähtuvalt on klassi täituvuse piir 25 õpilast. Tekib olukord, kus üheksa poissi-tüdrukut on rohkem, kui hoolekogu neid kooli vastu võtta lubab.

Reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo nentis, et otsused tehti kiirustades ja emotsionaalselt, õpilaste arv jäi hoolekoguga lõplikult kooskõlastamata. “See oli minu viga, kogu meie energia kulus sellele, et peaksime ära ütlema võimalikult vähestele peredele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles