Noor lasterikas Miila pürgib aasta külaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miila külarahvas lõi kümme aastat tagasi külaseltsi ja üheskoos rekonstrueeriti vana tall uhkeks seltsimajaks.
Miila külarahvas lõi kümme aastat tagasi külaseltsi ja üheskoos rekonstrueeriti vana tall uhkeks seltsimajaks. Foto: Arvet Mägi

Pole just igapäevane, et kolmandik ühe küla elanikest on lapsed. Ja et külaelanike enamiku moodustavad noored pered, kes esivanemate kodudesse tagasi pöördunud. Ometi kandideerib just selline Lääne-Virumaa paik aasta küla tiitlile.

See on Miila küla Rägavere vallas, kuhu iga hetk peaks sündima 13. laps; kus juba kümme aastat on tegutsenud külaselts ning üheskoos on endise talli varemele rajatud uhke seltsimaja. Juba selle ehitamise ajal mõeldi lastele – et neil oleks eraldi nurk nii toas kui õues.

“Oleme väike, aga väga nooruslik küla, mille elanike keskmine vanus on 38 aastat,” kõneles Miila külaseltsi juhatuse liige Katrin Kärner. Miila külavanem Raigo Rebane lisas, et noorte tagasipöördumine kodukanti andis ka julgust suurteks ettevõtmisteks. “Mis sa ikka arendad, kui ainult vanad inimesed on,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles