Kunda mõisa varemed täituvad suvel harrastusteatriga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävituspataljoni võitlejate maha põletatud Kunda mõisahoone seisab varemeis. Augustis muutub paik aga näitelavaks.
Hävituspataljoni võitlejate maha põletatud Kunda mõisahoone seisab varemeis. Augustis muutub paik aga näitelavaks. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval virgusid Kunda mõisa varemed uuele elule, sest suvise suurlavastuse näiteseltskond kogunes kunagi uhke hoone juurde oma esimest väliproovi tegema.

Virumaa Rahvaülikooli Seltsi eestvõttel Tiit Alte lavastatava ja Olavi Ruitlase kirjutatud tüki “Maili. Virumaa rahvaülikooli lugu” näitetrupi tuumik alustas proovidega juba eelmise aasta lõpus, kuid paika, kus rahvaülikool asus ja kus augusti alguses vabaõhuetendusi näha saab, tuldi proovi tegema esimest korda.

Lavastaja Tiit Alte rääkis, et on koos Ain Saviauguga Pärnu hansapäevadeks ühe vabaõhulavastuse teinud ja Kassinurme mägedes “Kassiraba” etendustes näitlejana kaasa löönud, kuid päris üksi suur vabaõhutükk lavale tuua on tal esimene kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles