Nädal aega Šotimaal ratastel, läbi vee ja muda

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Burgi (nr 146) sõnul võis sel aastal Šotimaa kuuepäevasel traielivõistlusel ilmaga rahule jääda. Jõgegi oli võimalik tsiklil ületada.
Jaak Burgi (nr 146) sõnul võis sel aastal Šotimaa kuuepäevasel traielivõistlusel ilmaga rahule jääda. Jõgegi oli võimalik tsiklil ületada. Foto: Erakogu

Eesti kogenuim traielisõitja, Tapalt pärit Jaak Burk käis Šotimaal sajandivanusel traielivõistlusel, kus pusis ligi nädal iga päev tsikli seljas nii vihmas, rahes kui päikesepaistes peaaegu töötundide jagu.

Neljandat korda Šotimaa kuue päeva sõidust osa võtnud ning sellest ekstreemsusest sõltuvuses olev Jaak Burk teenis pärast ränkraskete katsumuste läbimist 282 osaleja seas 181. koha, mis on parim tulemus, mis ta sellel võistlusel kunagi saavutanud.

“Kõik oli jumala lahe. Kuus päeva ja iga päev eri rada. Ringi pikkus oli eri päevadel 120–170 kilomeetrit. Igal ringil oli 30 traielietappi, mille pidi läbima jalga maha panemata. Võitis see, kes kuue päeva jooksul kõige harvem jala maha pani,” andis Burk lühiülevaate Fort Williamis toimunud seitsmetunnistest võistluspäevadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles