Virumaa parimad ohutuse tundjad selguvad noortele korraldatud ohutuslaagris

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Kaitse end ja aita teist“ ohutuslaager.
„Kaitse end ja aita teist“ ohutuslaager. Foto: Lääne päästekeskus

Mai lõpus ja juuni alguses viiakse Ida päästekeskuse ennetajate eesvedamisel läbi traditsioonilised ohutuslaagrid Virumaa koolilastele, kus selgitatakse välja parimad ohutusala teadjad. Ida-Virumaa noored kogunevad laagrisse 26. mail Kohtla-Nõmmele, Lääne-Virumaa noored  Pariisi külla 2 .juunil.

Maikuu lõpus ja juuni alguses koguneb pea 500 kuuenda kuni kaheksanda klassi õpilast üle terve Virumaa  „Kaitse end ja aita teist“ (KEAT) ohutusõppe laagritesse. Ida-Virumaa koolide õpilased viibivad laagris 26.-27.maini Kohtla-Nõmmel, Lääne-Virumaa lapsed aga 2.-4.juuni Pariisi külas. Noori ootab palju põnevaid ja õpetlikke võistlusi ning tegevusi, mille käigus selgitatakse välja tublimad ohutuse asjatundjad.

Ida päästekeskuse ennetustöö büroo peaspetsialisti Liina Järvi sõnul panevad ohutuslaagrid punkti terve õppeaasta jooksul läbiviidud koolitustele, mis toimusid  maakondade koolides. Koolituse vältel  said noored teadmisi  tule- ja veeohutusest, esmaabist, sõltuvusainetest, liiklusest ja paljust muust. Kõiki neid teadmisi saavad nad laagris rakendada, et võistlused edukalt läbida.

„Laager kinnistab  aasta jooksul omandatud teadmisi ohutusest ning annab  praktilise võimaluse oma teadmisi ka praktikas ellu viia,“ lisas  Liina Järvi.

Päästeameti Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Mikko Virkala sõnul on KEAT  ohutuslaagrite läbiviimiseks ära tehtud suur eeltöö. Tänaseks on kõik korraldatud, jäänud on vaid ohutuslaagrid läbi viia.

„Usun, et kõik sujub suurepäraselt. Noortele KEAT ohutuslaagrid on varasemalt meeldinud – tagasiside on olnud igati positiivne,“ lisas Mikko Virkala.

Päästeameti Ida päästekeskuse koostööpartnerid selles projektis on  Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefektuur, Ida-Eesti pommigrupp, Kaitseliit, Maanteeamet, Ida- ja Lääne-Virumaa Maavalitsused, Punane Rist, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, Eesti Haigekassa, Elektrilevi, Tamrex Ohutuse OÜ, Häirekeskus, OLE (raudteeohutus).

Projekt „Kaitse end ja aita teist“ sai alguse üheksakümnendate keskpaigas. Projekti eesmärk on saavutada laste oskuslik käitumine ohuolukorda sattumisel. See hõlmab nii esmaabi, ohutut liiklemist, vee- ja tuleohutust, orienteerumist kui ka ellujäämisoskusi metsas. Nagu headel asjadel ikka kombeks, ei jää need nurka seisma vaid arenevad ning laienevad edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles