Lapsed õppisid erivajadusi märkama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kungla lasteaia Puhhi rühma lapsed proovisid, kuidas tunnevad end puudega inimesed.
Kungla lasteaia Puhhi rühma lapsed proovisid, kuidas tunnevad end puudega inimesed. Foto: Rakvere lasteaed Kungla

Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koda on juba kolmel aastal korraldanud kooliminevatele lastele projekti “Märka meid”, mille raames tutvustatakse lastele erivajadusi, räägitakse, kuidas suhtuda teistsugustesse kaaslastesse ning olla liikluses tähelepanelik, et mitte õnnetusse sattuda.

Korraldusmeeskonda kuuluvad inimesed rääkisid oma haigusest või õnnetusest: Marge Õun insuldist, Martin Provornikov õnnetusest, mille tagajärjel on ta nüüd ratastoolis, ­Marika Anni psoriaasist, Helje Allese ­diabeedist. Ülle Pellis kõneles epilepsiast ja tutvustas lastele abivahendeid, mis on saadaval kaupluses Invaru.

Lapsed said mänguliselt proovida pime olemist, kirja panemist ümbrikusse ühe käega, ratastooliga sõitmist ja karguga kõndimist. “Kõige selle eesmärgiks on, et lapsed oleksid ettevaatlikud, et ei juhtuks õnnetusi,” märkis projekti juht, Lääne-Virumaa Puuetega Inimeste Koja juhatuse esimees Helmi Urbalu. “Lapsed on üllatavalt teadlikud. Kellel on vaegkuulja vanaisa ja kellel on vanaema insuldi üle elanud,” nentis Urbalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles