Leiutajatekülas valmisid postipallid ja rannasõidukid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina keskkooli leiutamispäeval sündisid näiteks korviga õhupallid, sõidukid ja propelleriga masinad.
Kadrina keskkooli leiutamispäeval sündisid näiteks korviga õhupallid, sõidukid ja propelleriga masinad. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäeval kihas Kadrina keskkool justkui üks tõeline leiutajateküla. Kooli pikkadesse koridoridesse imbus töötubadest kerget suitsu- ja tinutamislõhna, saalis rääkisid väiksemad aga kasulikest õhupallidest ja nutikatest sõidukitest.

Kooli leiutamis-, tehnoloogia- ja teaduspäeval alustasid nooremad õpilased leiutamisega juba varakult. 1.-3. klassi lapsed meisterdasid korviga õhupalle ning mõtlesid neile kasutusvõimalusi. Ideede hulgas oli näiteks õhupall, mis tõstab asju, robotkorv tubade koristamiseks, turistide sõidutamiseks mõeldud õhupall ja rõõmu tegemise pall. Vohnja koolilapsed mõtlesid aga välja postipalli, mis aitab postiljonil kirja inimeseni toimetada, kui aias on kuri koer.

4.-6. klassi õpilased meisterdasid aga sõidukeid. Külalised Rakvere gümnaasiumist leiutasid näiteks rannasõiduki, millega saab liikuda nii maa peal kui vees – kui rannas hakkab igav, võib vee peal paar tiiru teha. Masinat saab puldiga juhtida, kuid seda pole 4. klassi poisid veel leiutada jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles