Külalood: Tõrma kalmistu – Virumaa häbiplekk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Tõrma kalmistu Rakvere linna veerel on kole koht. Ajuti jääb mulje, et seal ei põlistata kadunukeste mälestust, vaid rüvetatakse. Tehke kalmistule ring peale ja lugege kokku kõik suisa haudadel lautavad prügimäed! Teie arusaam Eesti inimeste ilumeelest ja esivanemate sügavast austamisest muutub tundmatuseni.

Kui liginen Tõrma kalmistul oma äia hauale parkla poolelt, pean mööda laveerima kolmest padakonnana surnuaia veerel laiutavast prügimäest. Kui otsustan sõita autoga kalmistu taha parklasse, saan teel näha viit prügilat, mis kõik otsapidi lähimate haudade peal. Viimati vaatasin prügilaamad üle kolmapäeval. Muudkui kasvavad!

Mõnede hunnikute keskele on pandud tokk, mille otsas oleval sildil kirjas, et tegemist on prügi mahapanemise kohaga. Kõrval on teise toki otsas silt, et mitte mingil juhul ei ole tegemist prügi mahapanemise kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles