Filmiõhtu Viru-Nigulas juhatab sisse suvistepüha Tammealusel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ohvrikivi Tammealuse hiies.
Ohvrikivi Tammealuse hiies. Foto: Internet

Suvistepüha laupäev toob täna Viru-Nigula rahvamajja filmiõhtu. Kell 16 näidatakse Rein Marani filmi “Suvisted Tammealusel”, mis on jäädvustanud iidse hiiepühade tava ning tutvustab Tammealuse hiit ja suvistepühade kombestikku.

Anna Hintsi lühifilmide sarjas “Eesti looduslikud pühapaigad” avastavad tuntud inimesed meie väekohti. Esinevad olümpiavõitja Gerd Kanter, laulja Tõnis Mägi, luuletaja Kristiina Ehin, kirikuõpetaja Tanel Ots, näitleja Mari-Liis Lill ja rahvusvaheline ärimees Sonny Aswani.

Õhtu jätkub Tammealusel hiietantsudega. Kandle ja teiste rahvapillide saatel saab kiige juures vanu tantse keerutada. Rahvapärimus kõneleb, et Tammealusel ja teisteski hiites on käidud tantsimas ja mängimas. Tants on taig, mis avab südamed ja annab palvetele suurema jõu. Seepärast on tantsitud ja pidutsetud ka hiiepühadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles