Indrek Jurtšenko: Eesti laul tuleb kümne hulka, kuid ei võida

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60.Eurovisiooni lauluvõistluse finaali esimene peaproov. 4. EESTI - Elina Born & Stig Rästa
60.Eurovisiooni lauluvõistluse finaali esimene peaproov. 4. EESTI - Elina Born & Stig Rästa Foto: Mihkel Maripuu

Ooperilaulja koolitusega Tapa valla kultuurispetsialist Indrek Jurtšenko, kes tegutseb ka lauluõpetajana, leidis, et Eesti lugu on hea.

Jurtšenko ennustas enne Eurovisioonivõistluse finaali algust laulule kohta esikümnes, heade asjade kokkusattumisel ka esikolmikus, kuid arvas, et päris esimeseks see siiski ei tule.

Ta hindas, et Elina Borni edukas esinemine Eurovisioonil võib olla impulsiks Lehtse ja üldse Tapa valla noortele rohkem muusikale pühenduda. „Praegu suhtutakse muusikaõpetusse ja laulmisesse tõsiselt umbes kuni kuuenda klassini, siis kiputakse käega lööma,” märkis Indrek Jurtšenko.

Küll aga arvas Jurtšenko, et eks kohalik rahvas elab oma kandi neiule ikka kaasa, ka täiskasvanud.

Indrek Jurtšenko sõnas, et ta küll ei ole Eurovisiooni lauluvõistluse fänn, kuid Eestile elab ikka kaasa ning vähemalt omade esinemise püüab alati ka teleekraanilt ära vaadata, samuti hääletustulemused.

Täna õhtul toimub Viinis 60. Eurovisiooni lauluvõistluse finaal, kus neljandana astusid üles Eesti esindajad Elina Born ja Stig Rästa. Otseülekanne algas ETVs kell 22 ning see kestab kella poole kaheni öösel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles