Vallamaja, millest kujuneb külakeskus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere vallamajas tegutseb alates sügisest raamatukogu, mis raamatukogu juhataja  Aive Hannineni sõnul on varasemast palju avaram ja valgusküllasem.
Laekvere vallamajas tegutseb alates sügisest raamatukogu, mis raamatukogu juhataja Aive Hannineni sõnul on varasemast palju avaram ja valgusküllasem. Foto: Meelis Meilbaum

Laekvere vallamaja ajalooliselt väärtuslik põllukividest hoone pole vaid koht, kus töötavad ametnikud. Vallakodanikud astuvad sellesse majja sageli: rohkemgi kui vallavalitsust külastatakse raamatukogu ja sauna esimesel korrusel.

Kui saun, mis sel kevadel remonditi, on vallamajas olnud pikka aega, siis raamatukogu kolis hoone spetsiaalselt renoveeritud ruumidesse alles sügisel.

Laekveres on ammugi arutletud selle üle, et nii heas kohas paikneval hoonel võiks olla rohkem kasutust ning see võiks kujuneda külakeskuseks. Juba 2008. aastal telliti vallamaja rekonstrueerimise projekt, mis nägi ette ka raamatukogu ehitamist, kuid siis tuli majanduskriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles