EELK tunnustas Arvo Pärti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt päelvis kõrge autasu.  Fotol vasakult  EELK Rakvere Kolmainu kiriku koguduse esimees Karl Mäesepp, Arvo Pärt koos abikaasa Noraga, piiskop Tiit Salumäe ning tenor Endrik Üksvärav ansamblist Collegium Musikale.
Arvo Pärt päelvis kõrge autasu. Fotol vasakult EELK Rakvere Kolmainu kiriku koguduse esimees Karl Mäesepp, Arvo Pärt koos abikaasa Noraga, piiskop Tiit Salumäe ning tenor Endrik Üksvärav ansamblist Collegium Musikale. Foto: Erakogu

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) austas esimesel nelipühal paljusid ustavaid kirikuliikmeid ja isikuid, kes on osutanud teeneid EELKle.

Kõige kõrgema autasu, EELK teeneteristi esimese klassi ordeni sai Rakvere linna aukodanik ja EELK Rakvere Kolmainu kiriku patroon Arvo Pärt.

Kolmainu koguduse juhatuse esimees Karl Mäesepp rääkis,et ulatas Arvo Pärdile kolm suurt valget roosi ja teatas, et kiriku katuse vahetamine on saanud sisse täie hoo. “Maestro silmad lõid särama ja peatselt kiirustas ta oma abikaasale Norale seda rõõmsat uudist jagama,” lausus Mäesepp.

Kogudus tahab katuse vahetusega lõpule jõuda maestro sünnipäevaks septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles