Kaos Tapal: olukord karjub politsei järele

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa kesklinnas kihutanud ja vastu puud põrutanud sõiduki juht on seni teadmata, seetõttu pole algatatud ka väärteomenetlust.
Tapa kesklinnas kihutanud ja vastu puud põrutanud sõiduki juht on seni teadmata, seetõttu pole algatatud ka väärteomenetlust. Foto: Eva Klaas

Laupäeva õhtul kella kaheksa paiku nägid Tapa kesklinnas liikuvad inimesed, kuidas traktor vedas minema numbrimärkideta autot.

Audi 80 oli öösel Tapa südalinnas Pargi tänaval  Kirikupargi servas vastu puud põrutanud. Pidurdusjäljed viitavad kihutamisele.

Tähelepaneliku Tapa elaniku sõnul vedeles hommikul mõlkis auto juures, millel olid all valuveljed, ka õlletaarat.

Kirikupargis oli näha võrdlemisi värskeid rehvijälgi, kuid kas need tekitas just kõnealune auto, pole teada. Samas pargis on Virumaa Teatajale teadaolevalt sõidetud ka varem: halli värvi auto kihutas seal eelmise esmaspäeva hilisõhtul.

Ööl vastu laupäeva varastati Tapal Roheliselt tänavalt sõiduauto Audi 80 registrimärgiga 431TFU, sellega tekitati kahju 900 eurot.

Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Joel Alla sõnul ei ole ärandatud Audi ja liiklusõnnetusse sattunu üks ja sama auto.

Liiklusõnnetuse kohta sai politsei teate reedel kell 23.23. “Sõidukil olid avarii toimumise ajal registreerimismärgid küljes, need eemaldati pärast avarii toimumist. Kuna sõidukit juhtinud isikut ei olnud politseil võimalik tuvastada, siis ei ole väärteomenetlust veel kellegi suhtes alustatud,” kõneles Alla.

Tapa linnas liigub Alla sõnul õhtustel aegadel patrull ja see oli liikvel ka reede öösel vastu laupäeva. “Tol hetkel oli patrull hõivatud järjest saabunud väljakutsete teenindamisega Tapa linnas ja selle lähiümbruses,” ütles Joel Alla.

Tapa vallavanem Alari Kirt oli vastu puud sõitnud mahajäetud auto juhtumiga kursis.

Vallavanem tunnistas, et korrarikkumised, huligaanitsemine ja alkoholi tarbimine avalikus kohas on Tapal probleemiks, eriti kevaditi. “See on tegelikult igaaastane jama, kuid tänavu on tõesti olukord hullem,” rääkis Alari Kirt.

Kirdi sõnul on vald panustanud turvalisusesse turvakaameraid üles pannes, tänavu on kavas lisada senistele veel kaks. Samuti on valla palgal järelevalveametnik ning toetatakse abipolitseinike tegevust.

“Me ei saa politsei- ja piirivalveameti tegevust üle võtta, kõigil on oma roll ja ülesanded, ei ole võimalik, et ametnikud hakkavad tänavatel patrullima,” kõneles  vallavanem. Tema hinnangul on suurimaks probleemiks see, et riigipoolsete reformide tõttu on politseinikke liiga vähe ning seetõttu kannatab ka võimekus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles