Apteekide pealinnas Rakveres avatakse lähiajal 11. rohupood

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere apteegid
Rakvere apteegid Foto: Virumaa Teataja

Rakvere turu kõrval avati kuu aega tagasi kümnes rohupood, Südameapteek. Kroonikeskuses töötavad kõrvuti lausa kaks apteeki. Ravimiameti sõnul on neile esitatud veel üks taotlus uue üldapteegi avamiseks Rakveres.

Rakveres asuvad rohupoed kuuluvad apteegikettidesse. Siinsel turul on Benul kaks, Südameapteegil viis ja Apothekal kolm äri. Rakvere-suuruses linnas asuvad apteegid üsna lähestikku.

2006.–2014. aastani kehtis apteegiturul asutamispiirang. 3000 elaniku kohta tohtis linnas olla üks apteek. Eelmisel aastal tunnistati nõue kehtetuks, sest see piiras ettevõtlust ja oli vastuolus põhiseadusega. Ravimiamet, kes väljastab apteekidele tegutsemislube, kinnitas, et nemad ei saa keelata uute apteekide avamist, kui vajalikud tingimused on täidetud.

“Geograafilises mõttes oleks apteegiteenus kättesaadav ka siis, kui Rakveres oleks üks apteek,” ütles Liis Prii ravimiametist. Tema sõnul näitavad analüüsid, et apteegi pidamine tasub ära, kui teeninduspiirkonnas on 2500 kuni 4000 elanikku.

Loe edasi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles