Kaitseväelased õpetasid koolinoortele metsas ellu jäämist

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Meelis Meilbaum

Lõppes suurtükiväepataljoni kolmepäevane riigikaitselaager, kus gümnasistid neljast Virumaa koolist õppisid sõduritarkusi ja metsas ellu jäämist.

Lisaks erinevatele metsas toime tulemise oskustele ning kuivtoidupakist endale söögi valmistamisele õppisid koolinoored ka sõduritarkusi. Kolmepäevase laagri esimesel päeval läbisid õpilased Tapa väeosas meditsiini- ja relvaõppe ning iga soovija sai lasta 5,56 millimeetrisest automaatrelvast Galil AR.

Kaitseväe keskpolügoonil õppisid noored maskeeruma, maastikul kaugusi määrama ning kaardi ja kompassi abil orienteeruma. Õhtul ehitasid nad endale telkmantlist ja kuuseokstest ööbimiskoha. Täna aga tuli koolinoortel laager kokku panna ning liikuda kümne kilomeetri pikkusele orienteerumisrajale, et jõuda tagasi Tapa väeossa.

Riigikaitselaagri peakorraldaja, suurtükiväepataljoni veebeli vanemveebel Renzo Rajaste sõnul korraldavad suurtükiväelased igal aastal laagri nendele gümnaasiumi noortele, kellele 1. jalaväebrigaadi kaitseväelased koolides riigikaitseõpetust õpetavad. "Esimese taolise laagri tegime 2008. aastal ja sellest on juba traditsioon saanud. Tahame nende laagritega tutvustada noortele riigikaitsealaseid praktilisi oskusi," ütles vanemveebel Rajaste.

1. jalaväebrigaadi riigikaitselaagris osales 85 õpilast Vinni-Pajusti, Narva Pähklimäe, Rakvere ja Tapa gümnaasiumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles